Szerkesztőségünk bemutatása:

2009.07.01. 12:00 :: Kutyás Titkok

Főszerkesztő, marketing vezető:

Zoli vagyok, a kutyás titkok oldal szerkesztője. Már kisgyerekkorom óta rajongok a kutyákért. Amióta vissza tudok emlékezni mindig volt kutyám, ezek között volt kis és nagy testű is, számomra mindkét típusu kutya ugyanolyan lenyügöző teremtés. Nyugodtan mondhatom, nem tudnám elképzelni az életem kutyák nélkül. Célom, hogy létrehozzak egy oldalt a magyar kutyás közösség számára, ahol mindent megtalálja, amire szüksége van, és amit szeretne. Ehhez, kérek támogatást, mind támogató szavak mind minden fajta további segítség formájában. Hamarosan, megnyitja kapuit még néhány oldalam, macskás, lovas és díszhalas témákban. Ha ezek szerkesztésében tudsz segíteni azt is szeretettel várjuk. E-mail címünk: kutyastitkok@citromail.hu.

A mottóm: aki szereti az állatokat az rossz ember nem lehet.

Tanácsadónk:

Koreny – Berczki Tímea vagyok, az Amazing Gift from Heaven kennel alapítója. Győrben élek férjemmel, kisfiammal és imádott yorkijaimmal.

Gyermekkorom óta rajongok a kutyákért, mindig nagytestű kutyák vettek körül. Alex nevű kutyám halála és Peggy eltűnése után úgy döntöttem, soha többé nem lesz kutyám. Lelki társak voltunk, mind a mai napig nagyon hiányoznak.

A sors furcsa fintoraként pár évvel később szembejött velem az utcán egy tengerimalac nagyságú „izé”. Régebben nem rajongtam a kisméretű kutyákért, de ez a kis „szőrmók” mindent megváltoztatott. Bohókás, vidám természetével és édes pofijával teljesen lenyűgözött. „Szerelem lett első látásra”.

Férjemnek köszönhetően hamarosan én is yorki tulajdonos lettem. Néhány hónapjára rá vettünk egy társat neki. Már nem tudnám elképzelni az életemet nélkülük, igazi családtagként élnek közöttünk.

Tenyésztésbe kezdtünk, remélve, hogy a leendő gazdiknak is úgy bearanyozza az életét ez az apró lény, mint ahogy a mienket. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kiegyensúlyozott, jó idegrendszerű, és gyermekszerető csöppségeket adjunk át a gazdiknak. Fejlődésüket, sorsukat folyamatosan figyelemmel kísérem. Rendszeresen meglátogatnak minket a gazdikkal, akik e pici lények megvásárlásával nagyon sok odafigyelést, törődést, gondoskodást is vállaltak. Számomra nagyon fontos, hogy minden kiskutyámnak megfelelő otthont találjak.

Kennelemből kikerült yorkik törzskönyvesek (ami egyfajta biztosíték a gazdinak), chippel rendelkeznek, rendszeres oltásban és féreghajtásban részesülnek. A minőségre és nem a mennyiségre helyeztem a hangsúlyt.

Tenyésztési célom, hogy ezek a bájos, életvidám apróságok egészségesek, kiegyensúlyozottak legyenek, és életük során a leendő gazdinak sok örömet szerezzenek.

Állatorvosaink:

A Hegyvidéki Kisállat klinika állatorvosai.

Intézetünk 2006 őszén nyitott két régi, közismert szentendrei magán-állatorvosi praxis, a több mint tizenhárom éve működő dr. Schumicky Gábor Bogdányi úti és a tizenegy éve épült dr. Szolnoki János Barackos úti rendelőjének összeköltözésével. A teljesen felújított több mint 120 m2-en két rendelő, közös váró és recepcióval (pet shop és patika) egy műszeres vizsgáló, egy műtő, két kórterem és a kiszolgáló és szociális helyiségek találhatók. Az udvaron négy kennelben tudjuk a már lábadozókat elhelyezni. A Tahitótfalu környékén lakó pácienseink számára egyszerűbb a Tahi központjában kialakított rendelőnk felkeresése, ahol 80 m2-en szintén tágas váró, gyógyszertár, rendelő és műtő szolgálja betegeink gyógyulását.

 

A kórház vezetői Dr. Szolnoki János 1986-ban végzett a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, és a kezdeti, Fejér majd Veszprém megyében, vegyes praxisban eltöltött tartalmas, dolgos évek alatt már 1988-ban saját kisállatrendelőt létesített, ahol 1989-től már röntgen- és ultrahang-vizsgálatokat is végzett. Már a korai kiencvenes években is elsősorban a kisállat sebészet, különösen az ortopédia érdekelte, mely területen ismereteit úgy is igyekezett elmélyíteni, hogy valamennyi kapcsolódó posztgraduális tanfolyamon igyekezett részt venni. 1996-ban alapító tagja a Hegyvidéki Kisállatklinika Bt.-nek, mely 1997-től budapesti és szentendrei székhellyel működik. Elsők között lépett be az FDB-be (Független Diszplázia-bíráló Bizottság), több mint 15 éve végez ortopédiai szűrőtevékenységet. Jelenleg az MKOE (Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület) tagja. 2004 óta tagja az angol állatorvosi kamarának (RCVS) is, ez idáig öt alkalommal dolgozott hosszabb-rövidebb ideig Angliában, ahol további értékes szakmai tapasztalatokat gyűjtött. A Magyar Állatorvos Sportegyesület (ÁSE-VET) alapítója és elnöke.

Dr. Schumicky Gábor egyetemi tanulmányait 1986-ban fejezte be a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Első munkahelyei a Tatai Állatkórház és a Székesfehérvári Állatkórház voltak, 1991-től Budapesten, majd 1992-től Szentendrén dolgozik magán-állatorvosként. Érdeklődése a munkaterületén elsősorban a kisállatok, a házi kedvencek betegségei.

 

Munkatársaink Jelenleg intézetünkben rajtunk kívül három-négy állatorvos és két-három asszisztens dolgozik. Praxismanagerünk Szentivánszky Zsuzsanna agrármérnök, több mint húsz éve a praxis alappillére és vezető asszisztense. Dr. Cseh Judit tehetséges fiatal kollegina több mint egy éve, dr. Helmle Péter és dr. Papp Zoltán, a tapasztaltabb generáció képviselői évek óta segítik a praxis munkáját. Most csatlakozik csapatunkhoz dr. Erdőháti Anikó frissen végzett kollegina. A nagyállatos vonalat dr. Török Miklós tapasztalt szakállatorvos kolléga erősíti. Szemészünk magasan képzett humán specialista. Recepciósunk jól képzett asszisztens, kozmetikus és kutyakiképző is egyben. Ezen kívül több környékbeli kollégával tartunk szoros szakmai (és baráti) kapcsolatokat, nekik elsősorban az ortopédiai esetek megoldásában próbálunk segítséget nyújtani.

 

Szolgáltatásaink

• Hosszú rendelési idő: 8–20 óráig bejelentkezés alapján.

• A Dunakanyarban egyedüli állandó éjszakai, hétvégi és ünnepnapi sürgősségi ÜGYELET a 06-30-66-26-849-es központi számon. Budakalásztól Visegrádig és az egész szentendrei szigetről fogadjuk a bajba jutott állatokat.

• Széles körű szolgáltatásainkba természetesen beletartoznak az általános ambuláns kezelések, vakcinázások, egyéb preventív beavatkozások is. A kulturált betegellátás érdekében előre megbeszélt időpontban fogadjuk pácienseinket, és számítógépes betegnyilvántartó program segítségével rögzítjük adataikat.

• Szerencsére egyre gyakoribb igény a gazdák részéről kedvencük mikrochippel való egyedi megjelölése. Ezt a rövid, nem fájdalmas beavatkozást is elvégezzük rendelőnkben, és mivel szélessávú internet-kapcsolattal rendelkezünk, az így megjelölt állatok azonosítóját azonnal rögzíteni tudjuk a www.petvetdata.hu címen elérhető kamarai országos, központi adatbázisban. A mikrochippel történő azonosíthatóság ma már elengedhetetlen az állatútlevélhez, illetve egyéb igazolásokhoz is, amiket szintén helyben tudunk kiállítani.

• Az útlevél érvényességéhez szükséges veszettségoltáshoz egyedi, számozott bilétát is kap a kutya, az oltás érvényességének lejártakor a gazdákat e-mailben, levélben, vagy sms-ben értesítjük.

• Újonnan kialakított tágas recepció és patikánkban a vényköteles szerek teljes skáláján kívül számos táplálék-kiegészítőt, vitaminkészítményt, külső és belső élősködők elleni gyógyszereket is tartunk. Ezek mellett több gyártó prémium minőségű normál és állatorvosi diétás tápjait is megtalálhatják nálunk.

• Kiemelkedő műszerezettséggel rendelkezünk: húsz éves RTG tapasztalattal, MKOE csípő-, könyök-, váll- és patellaszűréseket végzünk.

• Modern számítógép alapú ultrahang készülékkel hasűri, szülészeti és szív-UH vizsgálatokat, EKG vizsgálatot is végzünk.

• Száloptikai-endoszkópos vizsgálatok (légcső, nyelőcső, gyomor- bélrendszer, mellüreg, hasüreg).

• Házi-laboratóriumunkban helyben klinikai biokémiai, szervfunkciós, hematológiai és szerológiai szűrő vizsgálatokat végzünk (FIV, Felv, FIP, Lyme-kór, Dirofilaria immitis, Giardia).

• Hazai állatorvosi praxisokban ritka, de nagyon hasznos terápiás készülékekkel segítjük betegeink gyógyulását. CCS Home pulzáló elektromágnesterápia

• sejtregeneráció

• fájdalomcsillapítás-mozgásszervi betegségek tüneteinek enyhítésére

• gyulladáscsökkentés

• izomlazítás

• immunrendszer erősítés

• keringésjavítás

• hormonháztartás normalizálása

• anyagcsere gyorsítás

• idegrendszeri tünetek kezelése

• oxigénellátás fokozása

• szervezet vitalizálása

Timelas Vital zuhanyfejes infralézer

• 160-640 Mw közötti tartományban állítható lézerkészülék.

• mozgásszervi panaszok (ízület-, ín-, izomsérülések)

• hegek sebek, bőrbetegségek kezelése

• fájdalomcsillapítás

Sonic Vital 15 programos víz alatti terápiára is alkalmas

ultrahang

• A készülék két fejjel dolgozik. Egy 3 Mhz-es fej a felszíni kezelésekhez, és egy 1 Mhz-es fej a mély kezelésekhez.

• akut, krónikus, szubakut mozgásszervi problémák

• fájdalomcsillapítás

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közérdekű

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyastitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr701213776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása