Szavazás

Utazás, kirándulás a kutyával

2009.07.05. 10:18 :: Kutyás Titkok

Érdemes már kölyökkorban hozzászoktatni kedvencünket az utazáshoz, így hamar alkalmazkodik és rövid időn belül még élvezni is fogja a közös utazást, kirándulást. Indulás előtt két órával már ne etessük és itassuk meg kutyánkat, így az esetleges hányást elkerülhetjük. Ha mégis rosszul lenne, állatorvosunktól kérjünk gyógyszert, ennek leküzdéséhez.

Kistermetű kutyát szállítóládában érdemes utaztatni, mivel ez megvédi a kutyust a hirtelen fékezésből történő balesettől, minket –gazdikat- pedig megóv attól, hogy az ugrándozó kutyánk elterelje a vezetésről a figyelmünket, vagy ijedtében megsebesítsen minket.

A nagyobb testű kutyákat sokan a hátsó ülésen utaztatják. Biztonságosabb azonban, ha első ülés előtti térben utazik, valamelyikünk lábánál. Terítsünk le egy pokrócot a kutya alá.

Az autózás nem veszélytelen a kutyákra nézve.

Imádják kidugni a fejüket az autó ablakán. Ezt mégse engedjük nekik, mert súlyos szem- és fülgyulladást kaphatnak az óriási huzattól.

Ha lehet, utazzunk a reggeli, hűvösebb órákban. Álljunk meg óránként pihenni. Olyan helyen parkoljunk, ahol kutyánk is kiszállhat, elvégezheti dolgát. Vigyünk magunkkal friss vizet és egy itató tálat, és gyakran kínáljuk meg kedvencünket ivóvízzel.

Hőszabályozásuk gyakran felmondja a szolgálatot a változó hőmérsékletű autóban, s ilyenkor hőgutát kaphatnak.

Mit tegyünk, ha mégis hőgutát kapott? Hűtsük le kedvencünk testét, és azonnal keressünk állatorvost. Előre megnézhetjük, hogy az utazási célállomás közelében hol találunk állatorvost az allatorvos-online.hu weboldalon.

Ne hagyjuk az autóban magára ebünket, mert sohasem tudhatjuk, hogy visszaérünk-e időben, nem jön-e közbe valami. Ha muszáj az autóban hagynunk a kutyát, lehetőleg parkoljunk árnyékban, engedjünk le két ablakot annyira, hogy ne tudjon kibújni rajta.

Már az autóba való beszálláskor adjunk nyakörvet a kutyára. A nyakörvön legyen feltüntetve a kutya azonosítója, illetve a telefonszámunk. Ha utazás közben ebünk megszökne, így nagyobb eséllyel juthat vissza hozzánk.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyastitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr441227456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása