Szavazás

Hogyan a kutyák okosabbak, mint a kisgyerekek?

2009.08.12. 13:05 :: Kutyás Titkok

A kutyák képesek megérteni akár 250 szót és gesztust, tudnak ötig számolni és képesek egyszerű matematikai műveletekre, vagyis olyan intelligensek, mint egy átlagos két éves gyermek - derült ki a Brit Columbiai Egyetem kutatói számára.

A nyelvi teszten a kutyák átlagosan 165 szót tudtak megtanulni, a legokosabb ötödbe tartozók pedig 250-et. A legértelmesebb kutyafajta a teszt szerinti sorrendben: a border collie, az uszkár és a német juhász. Énnél is okosabbnak bizonyultak az ebek, akár a 3-4 éves gyerekek szintjét is elérheti képességük.

A kutyák közösségi viselkedésének érzékenysége a tizenévesekével hasonlítható össze: olyan dolgokra figyelnek például, hogy ki kivel fekszik le.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyastitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr831304976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása