Szavazás

7 éves korában elpusztult a világ legnagyobb kutyája

2009.08.14. 12:33 :: Kutyás Titkok

Mehalt Gibson, a világ legnagyobb kutyája. 2004-ben választotta meg a Guinness rekordok könyve a 2 méter 16 centis dán dogot a világ legmagasabb kutyájának. A tulajdonos Sandy Hallnak, több ilyen fajtájú kutyája is volt 1981 óta.

Ha rendesen állt, 107,7 centi magas, de ha a gazdája vállára teszi a mellső lábait, akkor mint, ahogy már említtetük több mint 2 méter magasról nézhetett le a világra.

Az eb végzetes csontrákban szenvedett, ezért a tulajdonosa úgy döntött, elaltatja. A betegséget idén áprilisban diagnosztizálták. Bár amputálták jobb mellső lábát - hogy ne terjedhessen tovább a betegség testében - és kemoterápiás kezelést is kapott, mégsem sikerült megfékezni a kórt.

Magassága, avagy inkább hossza okán szerepelt több tévéműsorban, és nem csak amerikaiban, hanem japánban is. A Guinness Rekordok Könyvében még ő szerepel a világ legmagasabb kutyájaként. Valóságos intézménynek számított: rákbeteg s mozgási betegségben küzdők is elzarándokoltak hozzá.

Gibsont San Franciscóban érte a halál. Hét éves volt.

"Gibson szeretetteljes, barátságos kutya volt, aki mindenkit elbűvölt - mondta a Daily Mail-nek a gyászoló gazdi.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyastitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr361309010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása