Szavazás

Mit tegyünk, ha eltűnt a kutyánk?

2009.07.16. 11:24 :: Kutyás Titkok

 

Egyre többször hallok gazdikat panaszkodni, hogy elveszett, vagy ellopták a kutyáját - sajnos hasonló eset már velem is előfordult. Ezért összeállítottam egy kis gyűjteményt a keresési lehetőségekről, hogy ezzel segíthessem a minél gyorsabb „egymásra találást”.

 

Nagyon fontos, hogy amint észleltük az eltűnését, azonnal kezdjük meg a keresést. Minél több helyen hirdessük az eltűnt ebet, mert minél többen tudnak róla, annál nagyobb az esély arra, hogy valaki találkozik vele és visszajuttatja.

 

Érdemes a talált kutyás hirdetéseket böngészni, valamint a helyi gyepmesteri telepet és az állatmenhelyet is felkeresni. Értesítsük az állatorvosunkat, illetve ha kutyánk rendelkezik tetoválással vagy chippel, jelentsük be a MEOE-nél is.

 

Néhány keresési ötlet:

 

  • Az egyik leggyorsabb lehetőség (ha van a közelünkben internetezési lehetőség), internetes oldalakon való hirdetés.

 

  • Készíthetünk plakátokat a kutya fényképével, rövid küllem leírással és az elérhetőségünk feltűntetésével. Minél több helyre ragasszuk ki, főként az eltűnés környékén, boltok, posta, állatorvosi rendelő és egyéb forgalmas helyeken.

 

  • Segítségül hívhatjuk a médiát is. Helyi újságokban, rádiókban (akár országosban is) hirdethetjük az eltűnést, ezért általában nem kell fizetni. A tv-be is hirdethetünk, aminek már egyedi díjszabása van.

 

Amennyiben sikeresen végződött a keresés, javaslom, hogy kedvencünknek készítessünk egy bilétát, amin szerepel az elérhetőségünk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyastitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr741249001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása